Rosii cu oua

Printeaza

 

O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper, masline si salata.Rosii cu oua

Ingrediente:

  • 6 roşii rotunde
  • 5 ouă tari
  • 2 linguri oţet
  • 5 linguri ulei
  • sare fină
  • o jumătate linguriţă piper

 

Ingrediente garnitura:

  • salată sau pătrunjel tocat
  • 50 g măsline

 

 

Mod de preparare:

Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un cuţit sau cu un aparat special, le tai ver­tical, în felii nu prea subţiri,dar fără să le separi complet unele de altele, în aşa fel încât roşiile să se poată des­chide ca un evantai. Tai 4 ouă fierte în câte patru rondele fiecare şi le interca­lezi între bucăţile de roşii. Sărezi uşor. Pui apoi roşiile pe un platou, pe câte o frun­ză de salată, decorezi cu pătrunjel, mărar tocat fin, şi măsline.

Asezonezi cu puţin din sosul de oţet, iar restul îl păstrezi într-o sosieră. Celălalt ou îl aşezi pe platou în jurul ro­şiilor, după ce au fost tăia­te în două sau în patru, pe lungime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.