Rosii cu oua
Printeaza
O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper, masline si salata.
Ingrediente:
- 6 roşii rotunde
- 5 ouă tari
- 2 linguri oţet
- 5 linguri ulei
- sare fină
- o jumătate linguriţă piper
Ingrediente garnitura:
- salată sau pătrunjel tocat
- 50 g măsline
Mod de preparare:
Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un cuţit sau cu un aparat special, le tai vertical, în felii nu prea subţiri,dar fără să le separi complet unele de altele, în aşa fel încât roşiile să se poată deschide ca un evantai. Tai 4 ouă fierte în câte patru rondele fiecare şi le intercalezi între bucăţile de roşii. Sărezi uşor. Pui apoi roşiile pe un platou, pe câte o frunză de salată, decorezi cu pătrunjel, mărar tocat fin, şi măsline.
Asezonezi cu puţin din sosul de oţet, iar restul îl păstrezi într-o sosieră. Celălalt ou îl aşezi pe platou în jurul roşiilor, după ce au fost tăiate în două sau în patru, pe lungime.
Pofta buna!