Telina cu ciuperci si ceapa
Printeaza
O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin.
Ingrediente:
- 2 ţeline mici
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 100 ml vin alb
- 200 g ciuperci
- piper
- sare
- foi dafin
Mod de preparare:
O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi le tai în felii de 1 cm. Le pui la fiert cu apă rece şi sărată. Când ţelina este pe jumătate fiartă, o pui la scurs. Căleşti în ulei două cepe tocate, adaugi 1 lingură de făină şi când totul s-a rumenit uşor, stingi cu un păhărel de vin alb, îndoit cu apă.
Adaugi sarea, piperul, frunza de dafin. Laşi sosul să fiarbă 1/2 oră şi când este potrivit de scăzut, îl torni peste ţelină. Adaugi 200 g ciuperci curăţate (se poate folosi şi hribi), tăiate mărunt. Potriveşti de sare şi laşi să mai fiarbă 20 de minute.
Pofta buna!