Telina cu ciuperci si ceapa

Printeaza

 

O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin.Telina cu ciuperci si ceapa

Ingrediente:

  • 2 ţeline mici
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 100 ml vin alb
  • 200 g ciuperci
  • piper
  • sare
  • foi dafin

 

 

Mod de preparare:

O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi le tai în felii de 1 cm. Le pui la fiert cu apă rece şi sărată. Când ţelina este pe jumătate fiartă, o pui la scurs. Căleşti în ulei două cepe tocate, adaugi 1 lingură de făină şi când totul s-a rumenit uşor, stingi cu un păhărel de vin alb, îndoit cu apă.

Adaugi sarea, piperul, frunza de dafin. Laşi sosul să fiarbă 1/2 oră şi când este potrivit de scăzut, îl torni peste ţelină. Adaugi 200 g ciuperci curăţate (se poate folosi şi hribi), tăiate mărunt. Potriveşti de sare şi laşi să mai fiarbă 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.