Prajitura cu prune – Un desert savuros
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca de cocos, margarina, oua, iaurt si sare.
- 1 cană griş
- 1 cană zahăr
- 1 cană nucă de cocos răzuită
- 2/3 cană margarină topită
- 2 ouă
- 1 iaurt mic (125 g) simplu
- puţină sare
- 200 g prune
Ingrediente sirop:
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană apă
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare pui grişul, zahărul şi nuca de cocos, la care adaugi un vârf de cuţit sare. Amesteci totul, apoi încorporezi iaurtul şi ouăle, amesteci bine pentru a se omogeniza compoziţia. Topeşti margarina într-o cratiţă, astfel încât să umpli 2/3 din cana utilizată pentru restul ingredientelor.
Incorporezi margarina topită în compoziţie, amesteci uşor până se omogenizează. Speli prunele, îndepărtezi sâmburii, le tai în jumătăţi sau în sferturi şi le adaugi ultimele în compoziţie, după care amesteci din nou. Torni totul în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coci la foc mediu, până când scobitoarea iese curată.
Laşi la răcit, apoi tai pătrăţele. Prepari un sirop din 1/2 cană apă şi o cană zahăr, pe care îl ţii pe foc, amestecând până se îngroaşă puţin.
Siropul cald îl torni peste prăjitura rece, tăiată. Presari deasupra nucă de cocos răzuită. Decorezi cu prune întregi sau arahide/migdale.
Pofta buna!