Castraveti umpluti cu peste
Printeaza
O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri, unt, masline verzi, vin alb sec, boia, marar si ceapa.
Ingrediente:
- 3 castraveţi potriviţi ca mărime
- 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca)
- 200 g smântână
- 2 albuşuri
- unt
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
- 200 g unt
- 1/2 pahar vin alb sec
- boia de ardei
- mărar
- sare
- ceapă
Mod de preparare:
Speli şi decojeşti castraveţii, laşi doar câteva benzi de coajă în lungimea lor. Tai în aşa fel încât fiecare bucată să nu fie mai înaltă de 6-7 cm. Scoţi miezul din fiecare bucată, laşi doar un strat la fund (cam 1,5 cm aproximativ).
Ii opăreşti 5 minute în apă clocotită ş sărată. Imediat î pui în apă rece şi î ştergi cu un prosop. Fileurile de peşte, tăiate fin, le treci prin maşina de tocat, adăugând în acelaşi timp albuşurile, sarea, boaiua de ardei, smântână şi amesteci încontinuu. La sfârşit adaugi măslinele. Umpli bucăţile de castraveţi cu această pastă de peşte şi pui la cuptor într-un vas de yena, uns cu unt.
Bucăţile trebuie să stea foarte apropiate una de cealaltă. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu alimentar unsă şi ea cu unt.Ţii la cuptor încins timp de 15-20 minute, apoi scoţi foaia şi mai laşi timp de 5-10 minute.
Pregăteşti sosul aşa: Prăjeşti ceapa fin tocată, în unt (cât o nucă), timp de 3 minute. Adaugi uleiul şi laşi să scadă 2/3 din sos. Serveşti castraveţii fierbinţi, stropiţi cu sos.
Pofta buna!