Castraveti umpluti cu peste

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri, unt, masline verzi, vin alCastraveti umpluti cu pesteb sec, boia, marar si ceapa.

Ingrediente:

  • 3 castraveţi potriviţi ca mărime
  • 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca)
  • 200 g smântână
  • 2 albuşuri
  • unt
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi

 

Ingrediente sos:

  • 200 g unt
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • boia de ardei
  • mărar
  • sare
  • ceapă

 

Mod de preparare:

Speli şi decojeşti castraveţii, laşi doar câteva benzi de coajă în lungimea lor. Tai în aşa fel încât fiecare buca­tă să nu fie mai înal­tă de 6-7 cm. Scoţi miezul din fiecare bucată, laşi doar un strat la fund (cam 1,5 cm aproximativ).

Ii opăreşti 5 minute în apă clocotită ş sărată. Imediat î pui în apă rece şi î ştergi cu un prosop. Fileurile de peşte, tăiate fin, le treci prin maşina de tocat, adă­ugând în acelaşi timp albuşurile, sarea, boaiua de ardei, smântână şi ames­teci încontinuu. La sfârşit adaugi măslinele. Umpli bucăţile de castraveţi cu această pastă de peşte şi pui la cuptor într-un vas de yena, uns cu unt.

Bucăţile trebuie să stea foarte apropiate una de cealaltă. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu alimentar unsă şi ea cu unt.Ţii la cuptor încins timp de 15-20 minute, apoi scoţi foaia şi mai laşi timp de 5-10 minute.

Pregăteşti sosul aşa: Prăjeşti ceapa fin tocată, în unt (cât o nucă), timp de 3 minu­te. Adaugi uleiul şi laşi să scadă 2/3 din sos. Serveşti castraveţii fierbinţi, stropiţi cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.