Cima alla genovese cu mirodenii

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel, pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper negru.

Ingrediente:Cima alla genovese cu mirodenii

  • 1 kg burtă de viţel
  • 100 g pulpă de viţel, tocată
  • 100 g momiţe (glanda timus) de viţel
  • 300 g unt
  • 70 g caşcaval uscat, ras, sau grana padana
  • 3 ouă
  • 50 g mazăre deja fiartă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de seminţe de brad
  • 1 linguriţă de frunze de maghiran
  • 1 linguriţă de mirodenii mixte (nucşoară, scorţişoară, cuişoare)
  • 20 g ciuperci uscate
  • 2,5 l supă de carne câteva mănunchiuri de untişor
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, topiţi untul şi puneţi pulpa de viţel să se rumenească, împreună cu momiţele; lăsaţi-le pe foc circa 10 minute, săraţi puţin, apoi tăiaţi momiţele bucăţele. Cufundaţi în apă călduţă ciupercile cam 10-15 minute, între timp, curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul şi bateţi ouăle într-o farfurie adâncă; scoateţi din apă ciupercile, scurgeţi-le bine şi tăiaţi-le bucăţele.

Intr-o cratiţă, amestecaţi carnea rumenită, mazărea, seminţele de brad, usturoiul tocat, ciupercile, mirodeniile, maghiranul şi caşca­valul ras; turnaţi şi ouăle bătute şi dregeţi cu sare şi cu piper. Amestecaţi bine totul, folo­sind o lingură de lemn. Umpleţi buzunarul de burtă cu compoziţia obţinută şi coaseţi deschizătura cu fir alimentar.

Aşezaţi carnea astfel pregătită (numită în italiană cima) într-o cratiţă şi deasupra turnaţi supa; puneţi pe foc şi lăsaţi să fiarbă 1 oră, având grijă să înţepaţi carnea din când în când cu o furculiţă, să nu explo­deze. Apoi, acoperiţi cratiţa, daţi focul cât se poate de mic şi mai lăsaţi pe foc încă 2 ore.

Lăsaţi preparatul să se răcorească şi serviţi-l la masă parţial feliat pe o tavă, ornându-l cu mănunchiuri de untişor sau cu altă salată, după gust.

Cima alla genovese

Cima alla genovese cu mirodenii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.