Cima alla genovese cu mirodenii
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel, pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper negru.
- 1 kg burtă de viţel
- 100 g pulpă de viţel, tocată
- 100 g momiţe (glanda timus) de viţel
- 300 g unt
- 70 g caşcaval uscat, ras, sau grana padana
- 3 ouă
- 50 g mazăre deja fiartă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de seminţe de brad
- 1 linguriţă de frunze de maghiran
- 1 linguriţă de mirodenii mixte (nucşoară, scorţişoară, cuişoare)
- 20 g ciuperci uscate
- 2,5 l supă de carne câteva mănunchiuri de untişor
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, topiţi untul şi puneţi pulpa de viţel să se rumenească, împreună cu momiţele; lăsaţi-le pe foc circa 10 minute, săraţi puţin, apoi tăiaţi momiţele bucăţele. Cufundaţi în apă călduţă ciupercile cam 10-15 minute, între timp, curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul şi bateţi ouăle într-o farfurie adâncă; scoateţi din apă ciupercile, scurgeţi-le bine şi tăiaţi-le bucăţele.
Intr-o cratiţă, amestecaţi carnea rumenită, mazărea, seminţele de brad, usturoiul tocat, ciupercile, mirodeniile, maghiranul şi caşcavalul ras; turnaţi şi ouăle bătute şi dregeţi cu sare şi cu piper. Amestecaţi bine totul, folosind o lingură de lemn. Umpleţi buzunarul de burtă cu compoziţia obţinută şi coaseţi deschizătura cu fir alimentar.
Aşezaţi carnea astfel pregătită (numită în italiană cima) într-o cratiţă şi deasupra turnaţi supa; puneţi pe foc şi lăsaţi să fiarbă 1 oră, având grijă să înţepaţi carnea din când în când cu o furculiţă, să nu explodeze. Apoi, acoperiţi cratiţa, daţi focul cât se poate de mic şi mai lăsaţi pe foc încă 2 ore.
Lăsaţi preparatul să se răcorească şi serviţi-l la masă parţial feliat pe o tavă, ornându-l cu mănunchiuri de untişor sau cu altă salată, după gust.
Cima alla genovese
Poftă bună!