Friptura de miel cu slanina afumata la tava
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper.
- 2 kg carne de miel
- 200 g slănină afumată
- 1 pahar cu vin alb
- 1 ceaşcă supă din concentrat de legume
- 1/2 lămâii
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ceaşcă ulei
- 2 linguriţe de Delikat
- câteva boabe de piper
Mod de preparare:
Cureţi şi pisezi usturoiul. Speli carnea, o aşezi într-un vas şi o freci bine cu zeamă de lămâie, cu usturoi pisat şi cu cimbru.
Peste carne pui felii subţiri de slănină afumată. Torni în vas uleiul şi supa şi pui 2 linguriţe de Delikat.
Pui şi câteva boabe de piper. Dai vasul la cuptor la foc iute. După 1 oră pui vinul. Când friptura este rumenită, iei slănina, tai friptura felii şi o pui pe un platou.
Friptura de miel cu slanina afumata la tava
Poftă bună!