Iepure cu masline si fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure, lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Iepure cu masline si fenicul

  • 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate)
  • 3 lămâi
  • 100 g măsline
  • câteva fire de fenicul
  • 1 lingură de ulei extravirgin de măsline
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine lămâile, apoi tăiaţi-le pe lung în patru şi încă o dată pe jumătate. Stoarceţi sucul, turnaţi-l într-un castronel adăugând şi cojile, un fir de fenicul sălbatic spălat şi scurs, o linguriţă de sare şi bucăţile de iepure; lăsaţi circa 1 oră la macerat.

Scoateţi bucăţile de iepure şi rumeniţi-le câteva minute cu o lingură de ulei, apoi adăugaţi toată marinata şi firele; fierbeţi la foc mic 30 de minute, amestecând din când în când.

Când a scăzut marinata şi a devenit cremoasă, stingeţi focul şi, înainte de a-l aduce la masă, ornaţi platoul cu firele de fenicul sălbatic ce v-au rămas.

Iepure cu masline si fenicul

Iepure cu masline si fenicul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.