Iepure cu masline si fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure, lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare.
- 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate)
- 3 lămâi
- 100 g măsline
- câteva fire de fenicul
- 1 lingură de ulei extravirgin de măsline
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Spălaţi bine lămâile, apoi tăiaţi-le pe lung în patru şi încă o dată pe jumătate. Stoarceţi sucul, turnaţi-l într-un castronel adăugând şi cojile, un fir de fenicul sălbatic spălat şi scurs, o linguriţă de sare şi bucăţile de iepure; lăsaţi circa 1 oră la macerat.
Scoateţi bucăţile de iepure şi rumeniţi-le câteva minute cu o lingură de ulei, apoi adăugaţi toată marinata şi firele; fierbeţi la foc mic 30 de minute, amestecând din când în când.
Când a scăzut marinata şi a devenit cremoasă, stingeţi focul şi, înainte de a-l aduce la masă, ornaţi platoul cu firele de fenicul sălbatic ce v-au rămas.
Iepure cu masline si fenicul
Poftă bună!