Vitel cu caise

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare.

Ingrediente:Vitel cu caise

  • 600 g carne de viţel
  • 500 g caise coapte
  • 2 cepe
  • 10 g praf de ghimbir
  • 10 g praf de scorţişoară
  • 10 g seminţe de coriandru
  • 50 g mentă uscată
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • 150 g migdale prăjite
  • 50 g zahăr
  • 30 g unt
  • 10 g piper negru măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi bucăţele carnea de viţel şi puneţi-o la fiert într-o cratiţă cu jumătate de pahar de apă, amestecând din când în când. Intre timp, prăjiţi câteva minute migdalele într-o tigaie antiaderentă şi tocaţi-le mare.

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două şi scoateţi sâmburii; când carnea s-a făcut pe jumătate, după aproximativ 20 de minute, adăugaţi în cratiţă caisele, cepele curăţate şi tocate, mirodeniile, menta uscată, untul, migdalele tocate şi zahărul; puneţi capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când carnea şi caisele vor fi foarte fragede, iar lichidul complet evaporat.

Serviţi tocăniţa fierbinte, ornând-o cu câteva frunze de mentă proaspătă. Savoarea proaspătă a mentei e necesară pentru a atenua tăria mirodeniilor existente în această reţetă şi tipice pentru toată bucătăria marocană.

Vitel cu caise

Vitel cu caise

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!
.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.