Vitel cu caise
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare.
- 600 g carne de viţel
- 500 g caise coapte
- 2 cepe
- 10 g praf de ghimbir
- 10 g praf de scorţişoară
- 10 g seminţe de coriandru
- 50 g mentă uscată
- câteva frunze de mentă proaspătă
- 150 g migdale prăjite
- 50 g zahăr
- 30 g unt
- 10 g piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi bucăţele carnea de viţel şi puneţi-o la fiert într-o cratiţă cu jumătate de pahar de apă, amestecând din când în când. Intre timp, prăjiţi câteva minute migdalele într-o tigaie antiaderentă şi tocaţi-le mare.
Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două şi scoateţi sâmburii; când carnea s-a făcut pe jumătate, după aproximativ 20 de minute, adăugaţi în cratiţă caisele, cepele curăţate şi tocate, mirodeniile, menta uscată, untul, migdalele tocate şi zahărul; puneţi capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când carnea şi caisele vor fi foarte fragede, iar lichidul complet evaporat.
Serviţi tocăniţa fierbinte, ornând-o cu câteva frunze de mentă proaspătă. Savoarea proaspătă a mentei e necesară pentru a atenua tăria mirodeniilor existente în această reţetă şi tipice pentru toată bucătăria marocană.
Vitel cu caise
Poftă bună!
.