Crema de piersici in vin

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de crema de piersici in vin, frisca, zahar, vin rose, gelatina, biscuiti, piersica, crema de branza si baton de vanilie

Ingrediente crema de branza:Crema de piersici in vin

  • 125 g cremă de brânză
  • 1 baton vanilie
  • 2 linguri frişcă nebătută
  • 1 lingură zahăr

Ingrediente vinul cu piersici:

  • 300 ml vin rose
  • 80 g zahăr
  • 1 plic gelatină
  • 40 g biscuiţi cu cereale
  • 1 piersică

Mod de preparare:

Amesteci crema de brânză, zahărul şi frişcă până se omogenizează. Scoţi miezul de la batonul de vanilie si-l amesteci în crema de brânză. Crema va avea o textură foarte drăguţă cu punctişoare negre de la vani­lie.

Vinul se pune cu zahărul şi coaja de la păstaia de vani­lie la fiert pentru 10 minute. Trebuie să scadă puţin, să obţii un sirop.

Dizolvi în el gelatina şi laşi să se răcească la temperatura camerei. Biscuiţii se sfărâmă, piersicile le tai felii fine, trans­parente aproape. In două vase transparente împărţi crema de brânză şi o nivelezi cu o linguriţă. Peste stratul de brânză pui un strat subţire de biscuiţi. Deasupra aşezi felii de piersici, tăiate subţiri, până aproape umpli paha­rul.

Torni vinul peste piersici, încetişor să nu se ridice firi­miturile de biscuiţi. Dai la fri­gider, până se gelifiază vinul, minim 1 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.