Crema de piersici in vin
Printeaza
O reteta delicioasa de crema de piersici in vin, frisca, zahar, vin rose, gelatina, biscuiti, piersica, crema de branza si baton de vanilie
- 125 g cremă de brânză
- 1 baton vanilie
- 2 linguri frişcă nebătută
- 1 lingură zahăr
Ingrediente vinul cu piersici:
- 300 ml vin rose
- 80 g zahăr
- 1 plic gelatină
- 40 g biscuiţi cu cereale
- 1 piersică
Mod de preparare:
Amesteci crema de brânză, zahărul şi frişcă până se omogenizează. Scoţi miezul de la batonul de vanilie si-l amesteci în crema de brânză. Crema va avea o textură foarte drăguţă cu punctişoare negre de la vanilie.
Vinul se pune cu zahărul şi coaja de la păstaia de vanilie la fiert pentru 10 minute. Trebuie să scadă puţin, să obţii un sirop.
Dizolvi în el gelatina şi laşi să se răcească la temperatura camerei. Biscuiţii se sfărâmă, piersicile le tai felii fine, transparente aproape. In două vase transparente împărţi crema de brânză şi o nivelezi cu o linguriţă. Peste stratul de brânză pui un strat subţire de biscuiţi. Deasupra aşezi felii de piersici, tăiate subţiri, până aproape umpli paharul.
Torni vinul peste piersici, încetişor să nu se ridice firimiturile de biscuiţi. Dai la frigider, până se gelifiază vinul, minim 1 oră.
Pofta buna!