Confit de Rață

Printeaza

Confit de Rață din: pulpe de rata, sare, piper, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, untdelemn, cartofi, ulei, sare, piper, legume.

Ingrediente:

Pentru confit de rață:

Pentru cartofi prăjiți:

  • 4 cartofi mari, curățați și tăiați în bastonașe sau cuburi
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare și piper, după gust

Pentru garnitură:

  • Legume proaspete (cum ar fi morcovi baby sau sparanghel), opțional

 

Mod de preparare:

Pregătiți confitul de rață: Presărați pulpele de rață cu sare și piper pe toate părțile.

Încălziți untdelemnul (sau grăsimea de rață) într-o tigaie mare și adâncă la foc mic. Adăugați coapsele de rață, usturoiul, frunzele de dafin și crenguțele de rozmarin în tigaie.

Gătiți la foc mic timp de 2-3 ore sau până când carnea de rață devine extrem de fragedă și se desprinde ușor de os. Asigurați-vă că temperatura rămâne scăzută și constantă pe tot parcursul procesului.

După gătire, scoateți coapsele de rață din grăsime și le așezați pe o tavă. Puteți păstra grăsimea de rață pentru a o folosi ulterior.

Pregătiți cartofii prăjiți: În timp ce confitul de rață se gătește, prăjiți cartofii în ulei încins până devin aurii și crocanți. Scurgeți excesul de ulei și condimentați cu sare și piper.

Asamblați: Încălziți cuptorul la 200°C. Așezați pulpele de rață în cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau până când pielea devine crocantă.

Serviți pulpele de rață cu cartofi prăjiți crocanți și garnitura de legume, dacă doriți.

Confit de Rață

Valori nutriționale aproximative pentru o porție:

  • Calorii: 600-700 kcal (variază în funcție de dimensiunea porției)
  • Carbohidrați: 30-40 grame
  • Proteine: 20-25 grame
  • Grăsimi: 40-50 grame

 

Confit de rață este un preparat tradițional francez, cunoscut pentru textura sa fragedă și gustul bogat.

Este adesea servit cu cartofi prăjiți crocanți și este o alegere excelentă pentru ocazii speciale sau mese festive. Savurați acest preparat delicios!

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Carpaccio de legume cu foie gras

Carpaccio de legume si confit de foie gras

Carpaccio de legume si confit de foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă,  ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic  ulei de măsline sare piper Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.