Tagliatelle cu ardei gras
PrinteazaO reteta delicioasa de tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si piper.
- 500 g tagliatelle
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 2 ardei graşi galbeni
- 6 fileuri de sardele în ulei
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- câteva fire de maghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceţi ardeii pe grătarul din cuptor, întorcându-i pe toate părţile, până când pielea se înnegreşte. Puneţi-i la răcit într-o pungă de plastic; astfel, pielea se va curăţa mai uşor.
Curăţaţi ardeii, înlăturaţi pedunculul, seminţele şi filamentele albe şi tăiaţi-i fâşii. Intr-un castron, puneţi jumătate din cantitatea de ulei de măsline, împreună cu fileurile, tocate în prealabil. Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul, după care puneţi-1 în salatieră şi omogenizaţi.
Puneţi tagliatellele într-o oală cu apă clocotită, cu sare, şi fierbeţi-le, după gust, al dente (6 min) sau mai mult, ca să fie mai moi (10 min). Scurgeţi-le şi puneţi-le în castron.
Amestecaţi, adăugaţi restul de ulei şi frunzele de maghiran. Săraţi, piperaţi şi omogenizaţi din nou. Serviţi rece sau călduţ.
Tagliatelle cu ardei gras
Poftă bună!