Tagliatelle cu ardei gras

Printeaza

O reteta delicioasa de tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si piper.

Ingrediente:Tagliatelle cu ardei gras

  • 500 g tagliatelle
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 6 fileuri de sardele în ulei
  • 2 căţei de us­turoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • câteva fire de maghiran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coaceţi ardeii pe grătarul din cuptor, întorcându-i pe toate părţile, până când pielea se înnegreşte. Puneţi-i la răcit într-o pungă de plastic; astfel, pielea se va curăţa mai uşor.

Curăţaţi ardeii, înlăturaţi pedunculul, seminţele şi filamentele albe şi tăiaţi-i fâşii. Intr-un castron, puneţi jumătate din cantitatea de ulei de măsline, împreună cu fileurile, tocate în prealabil. Curăţaţi şi zdro­biţi usturoiul, după care puneţi-1 în salatieră şi omogenizaţi.

Puneţi tagliatellele într-o oală cu apă clocotită, cu sare, şi fierbeţi-le, după gust, al dente (6 min) sau mai mult, ca să fie mai moi (10 min). Scurgeţi-le şi puneţi-le în castron.

Amestecaţi, adăugaţi restul de ulei şi frunzele de maghiran. Săraţi, piperaţi şi omogenizaţi din nou. Serviţi rece sau călduţ.

Tagliatelle cu ardei gras

Tagliatelle cu ardei gras

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.