Ghiveci calugaresc cu bame

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel si marar.

Ingrediente:Ghiveci calugaresc cu bame

  • 200 g mazăre
  • 400 g cartofi
  • 200 g fasole verde
  • 1 conopidă mică
  • 100 g bame
  • 2 ardei graşi
  • 1 ţelină
  • 2 morcovi
  • 300 g ceapă
  • 3 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • mărar

 

Mod de preparare:

Opăreşti bâ­rnele în apă cu oţet. Fasolea, cartofii, conopida şi mază­rea le speli şi le pui la fiert. Cureţi morcovii, ţelina, arde­ii, le speli, şi le tai bucăţele mici. Le pui la fiert într-o altă cratiţă cu puţină sare. Ceapa o cureţi, o speli, o tai julien şi o căleşti în puţin ulei.

După ce capătă o culoare aurie adaugi toate legumele fierte, 500 ml apă şi laşi la foc potri­vit. Când este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi încă 15 minute. Dai ghi­veciul puţin la cuptor pentru a prinde o crustă frumoasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.