Ghiveci calugaresc cu bame
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel si marar.
- 200 g mazăre
- 400 g cartofi
- 200 g fasole verde
- 1 conopidă mică
- 100 g bame
- 2 ardei graşi
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 300 g ceapă
- 3 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- mărar
Mod de preparare:
Opăreşti bârnele în apă cu oţet. Fasolea, cartofii, conopida şi mazărea le speli şi le pui la fiert. Cureţi morcovii, ţelina, ardeii, le speli, şi le tai bucăţele mici. Le pui la fiert într-o altă cratiţă cu puţină sare. Ceapa o cureţi, o speli, o tai julien şi o căleşti în puţin ulei.
După ce capătă o culoare aurie adaugi toate legumele fierte, 500 ml apă şi laşi la foc potrivit. Când este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi încă 15 minute. Dai ghiveciul puţin la cuptor pentru a prinde o crustă frumoasă.
Pofta buna!