Budinca de taietei cu stafide
PrinteazaIngrediente:
- 1 pachet tăieţei laţi
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 150 g zahăr pudră
- 200 g brânză vaci
- 100 g telemea
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 1-2 linguri stafide
- 1 lingură ulei
- 50 g unt
- 100 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Fierbi tăieţei i în apă cu sare şi o lingură cu ulei, numai pe jumătate, să rămână puţin tari. Apoi îi strecori, îi limpezeşti cu apă rece şi îi laşi la scurs. Intre timp amesteci bine brânza de vaci fărâmiţată, brânza telemea rasă, gălbenuşurile, untul topit, smântână, zahărul şi făina.
Albuşurile bătute spumă le amesteci uşor cu compoziţia. Intr-un vas termorezistent aşezi un strat de tăieţei, iar peste el torni trei sferturi de umplutură. Pui al doilea strat de tăieţei, iar deasupra torni restul de umplutură.
Se introduce budinca în cuptorul bine încălzit şi se coace la foc mic 50-60 minute până când se rumeneşte frumos. Se serveşte caldă sau rece, tăiată în pătrăţele.
Pofta buna!
Foarte buna budinca de taitei, foarte buna