Budinca de taietei cu stafide

Printeaza

Budinca de taietei cu stafide

Ingrediente:

  • 1 pachet tăieţei laţi
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g brânză vaci
  • 100 g telemea
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 1-2 linguri stafide
  • 1 lingură ulei
  • 50 g unt
  • 100 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi tăieţei i în apă cu sare şi o lingură cu ulei, numai pe jumătate, să rămână puţin tari. Apoi îi strecori, îi limpezeşti cu apă rece şi îi laşi la scurs. Intre timp amesteci bine brânza de vaci fărâmiţată, brânza telemea rasă, gălbenuşurile, untul topit, smântână, zahă­rul şi făina.

Albuşurile bătute spumă le amesteci uşor cu compoziţia. Intr-un vas termorezistent aşezi un strat de tăieţei, iar peste el torni trei sferturi de umplutură. Pui al doilea strat de tăieţei, iar dea­supra torni restul de umplu­tură.

Se introduce budinca în cuptorul bine încălzit şi se coace la foc mic 50-60 minu­te până când se rumeneşte frumos. Se serveşte caldă sau rece, tăiată în pătrăţele.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Foarte buna budinca de taitei, foarte buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.