Tocanita de pui cu galuste cu smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de pui cu galuste, ceapa, usturoi, untura, boia, gogosar, piper, sare, faina, oua si smantana.
- 1 pui potrivit ca mărime
- 2 cepe
- 2-3- căţei de usturoi
- 100 g untură
- 1 linguriţă boia
- 1 gogoşar
- piper
- sare
- 2 linguriţe făină
Ingrediente găluşte:
- 2 ouă
- 200 g smântâna
- sare
- făină
Mod de preparare:
Tai puiul bucăţi, îl prăjeşti în untura încinsă, apoi îl scoţi pe o farfurie. în untura încinsă pui la călit ceapa cu gogoşarul. Când s-au călit adaugi puiul prăjit, piperul, sarea, boiaua, usturoiul pisat şi stingi cu apă, atât cât să acopere puiul.
Când carnea este aproape fiartă adaugi găluştele pe care le pregăteşti aşa: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi smântână, amesteci. Pui făină, cât să iasă un aluat nici prea tare, nici prea moale (să nu se împrăştie găluştele). Iei cu lingura din compoziţie şi pui în tocăniţa care fierbe (cratiţa să fie acoperită). Când găluştele sunt fierte adaugi făina desfăcută cu apă. Laşi să mai dea un clocot şi presari pătrunjel verde deasupra.
Este foarte bună cu mămăliguţă caldă şi brânză de oaie.
Pofta buna!