Tocanita de pui cu galuste cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de pui cu galuste, ceapa, usturoi, untura, boia, gogosar, piper, sare, faina, oua si smantana.

Ingrediente:Tocanita de pui cu galuste cu smantana

  • 1 pui po­trivit ca mărime
  • 2 cepe
  • 2-3- căţei de usturoi
  • 100 g untu­ră
  • 1 linguriţă boia
  • 1 gogoşar
  • piper
  • sare
  • 2 linguriţe făină

Ingrediente găluşte:

  • 2 ouă
  • 200 g smântâna
  • sare
  • făină

 

Mod de preparare:

Tai puiul bucăţi, îl prăjeşti în untu­ra încinsă, apoi îl scoţi pe o farfurie. în untura încin­să pui la călit ceapa cu gogoşarul. Când s-au călit adaugi puiul prăjit, pipe­rul, sarea, boiaua, usturo­iul pisat şi stingi cu apă, atât cât să acopere puiul.

Când carnea este aproape fiartă adaugi găluştele pe care le pregăteşti aşa: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi smântână, amesteci. Pui făină, cât să iasă un aluat nici prea tare, nici prea moale (să nu se împrăştie găluştele). Iei cu lingura din compoziţie şi pui în tocăniţa care fierbe (cratiţa să fie acoperită). Când găluştele sunt fierte adaugi făina des­făcută cu apă. Laşi să mai dea un clocot şi presari pă­trunjel verde deasupra.

Este foarte bună cu mămăliguţă caldă şi brânză de oaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.