Supa de pui cu fidea si verdeata din: tacamuri de pui, ceapa, morcovi, cartofi, fidea, verdeata, sare. Ingrediente: un pachet tacâmuri de pui o ceapă 2 morcovi 2 cartofi 50 g fidea verdeaţă, după gust sare Mod de preparare: Se pun la fiert tacâmurile de pui în apă cu un praf de sare. Se înlătură […]
Fidea prajita cu mazare
PrinteazaFidea prajita cu mazare din: mazare, fidea, supa de pasare, supa de vita, otet balsamic, ulei de masline, hasmatuchi, patrunjel, tarhon, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g mazăre proaspătă
- 400 g mazăre mange tout
- 400 g fidea
- 2 cubuleţe de supă de pasăre
- 1 cub de supă de vită
- 2 linguri oţet balsamic
- 4 linguri ulei de măsline
- câteva fire de hasmaţuchi
- pătrunjel şi tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi 1 l de apă, împreună cu tabletele de supă fărâmiţate.
Puneţi fideaua să fiarbă 2 min, scurgeţi-o şi clătiţi-o rapid cu apă rece. Curăţaţi tecile mange tout.
Fierbeţi mazărea boabe 7-8 min, în apă sărată, iar pe cea mange tout 2 minute, apoi scurgeţi-le.
Incingeţi jumătate din ulei într-o tigaie, puneţi fideaua şi rumeniţi-o uşor, agitând tigaia pentru a o împrăştia.
Săraţi şi piperaţi. Tocaţi mărunt verdeţurile. Fierbeţi 100 ml de apă împreună cu restul de ulei şi cubul de supă de vită, într-o tigaie adâncă, iar apoi adăugaţi oţetul balsamic.
Micşoraţi flacăra, puneţi cele două feluri de mazăre şi verdeţurile în acest sos, să se încălzească, timp de 5 min.
Aşezaţi fideaua pe farfurii, circular, puneţi mazărea de jur-împrejur şi acoperiţi cu sos. Serviţi imediat.
Puteţi adăuga creveţi. Pentru aceasta, decorticaţi nişte creveţi gri sau creveţi mari, păstrând mica înotătoare de la coadă.
Căliţi-i 1 min în tigaie, după ce a fiert fideaua.
Fidea prajita cu mazare
Poftă bună!
Supa de pui cu fidea si verdeata
Budinca de fidea din: fidea, branza, ou, zahar, unt, sare, faina. Ingrediente: 300 g fidea 3 linguri brânză de vaci un ou 3 linguri zahăr tos 2 linguri unt o linguriţă zahăr vanilat o lingură zahăr pudră sare o lingură făină sau pesmet şi unt pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Fideaua se […]
N-am facut niciodata fidea prajita