Fidea prajita cu mazare

Printeaza

Fidea prajita cu mazare din: mazare, fidea, supa de pasare, supa de vita, otet balsamic, ulei de masline, hasmatuchi, patrunjel, tarhon, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 800 g mazăre proaspătă
  • 400 g mazăre mange tout
  • 400 g fidea
  • 2 cubuleţe de supă de pasăre
  • 1 cub de supă de vită
  • 2 linguri oţet bal­samic
  • 4 linguri ulei de măsline
  • câteva fire de hasmaţuchi
  • pătrunjel şi tarhon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi 1 l de apă, împreună cu tabletele de supă fărâmiţate.

Puneţi fideaua să fiarbă 2 min, scurgeţi-o şi clătiţi-o rapid cu apă rece. Curăţaţi tecile mange tout.

Fierbeţi mazărea boabe 7-8 min, în apă sărată, iar pe cea mange tout 2 minute, apoi scurgeţi-le.

Incingeţi jumătate din ulei într-o tigaie, puneţi fideaua şi rumeniţi-o uşor, agitând tigaia pentru a o împrăştia.

Săraţi şi piperaţi. Tocaţi mărunt verdeţurile. Fierbeţi 100 ml de apă împreună cu restul de ulei şi cubul de supă de vită, într-o tigaie adâncă, iar apoi adăugaţi oţetul balsamic.

Micşoraţi flacăra, puneţi cele două feluri de mazăre şi verdeţurile în acest sos, să se încălzească, timp de 5 min.

Aşezaţi fideaua pe farfurii, circular, puneţi mazărea de jur-împrejur şi acoperiţi cu sos. Serviţi imediat.

Puteţi adăuga creveţi. Pentru aceasta, decorticaţi nişte creveţi gri sau creveţi mari, păstrând mica înotătoare de la coadă.

Căliţi-i 1 min în tigaie, după ce a fiert fideaua.

 

Fidea prajita cu mazare

Fidea prajita cu mazare

 

Poftă bună!

 

 

 

Supa de pui cu fidea si verdeata

Supa de pui cu fidea si verdeata din: tacamuri de pui, ceapa, morcovi, cartofi, fidea, verdeata, sare. Ingrediente: un pachet tacâmuri de pui o ceapă 2 morcovi 2 cartofi 50 g fidea verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Se pun la fiert tacâmurile de pui în apă cu un praf de sare. Se înlătură […]

 

 

Budinca de fidea

Budinca de fidea din: fidea, branza, ou, zahar, unt, sare, faina. Ingrediente: 300 g fidea 3 linguri brânză de vaci un ou 3 linguri zahăr tos 2 linguri unt o linguriţă zahăr vanilat o lin­gură zahăr pudră sare o lingură făină sau pesmet şi unt pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Fideaua se […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata fidea prajita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.