Ciorba de sfecla rosie cu telina
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel.
- 2 sfecle roşii
- 500 ml borş
- 1 ţelină cu frunze
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 3 l apă
- ulei
- sare
- 2 frunze dafin
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli şi cureţi sfecla. O dai pe răzătoarea mică. Pui borş peste ea şi laşi 10 minute, apoi o strecori. Sfecla o pui la fiert într-un litru de apă. Separat speli şi cureţi morcovul, ţelina, ceapa.
Le tai cubuleţe şi le înăbuşi în puţină apă cu frunze de ţelină tăiate mărunt. După ce legumele au fiert, acreşti ciorba cu borşul strecurat şi fiert separat.
Mai dai într-un clocot, timp de 5 minute. Adaugi la final pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!