Ciorba de sfecla rosie cu telina

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel.

Ingrediente: Ciorba de sfecla rosie cu telina

  • 2 sfecle roşii
  • 500 ml borş
  • 1 ţelină cu frunze
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 3 l apă
  • ulei
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi sfecla. O dai pe răzătoarea mică. Pui borş peste ea şi laşi 10 minute, apoi o strecori. Sfecla o pui la fiert într-un litru de apă. Separat speli şi cureţi morcovul, ţelina, ceapa.

Le tai cubuleţe şi le înăbuşi în puţină apă cu frunze de ţelină tăiate mărunt. După ce legu­mele au fiert, acreşti ciorba cu borşul strecurat şi fiert sepa­rat.

Mai dai într-un clocot, timp de 5 minute. Adaugi la final pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.