Jemista

Printeaza

Jemista din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel, patrunjel si sare.

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 2 vinete
  • 1/2 cană orez
  • 3-4 roşii
  • 2-3 ardei
  • 1 dovlecel
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Jemista: Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte.

Adaugi orezul nefiert, sare, piper şi pătrunjel tocat. Cu aceas­tă compoziţie umpli roşiile, ardei şi dovleceii.

Decupezi un căpăcel roşiilor, le sco­beşti, sărezi şi pui puţin za­hăr. Scoţi cotoarele ardeilor şi dovlecelului îi scoţi miezul.

Pui capacul înapoi după ce ai umplut fiecare legumă, într-o cratiţă de teflon sau alt vas aranjezi roşiile, ardeii şi dovlecelul, pui 1/2 l apă şi îi dai la cuptor. După jumătate de oră sunt gata.

Ornezi cu frunze de pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.