Jemista
PrinteazaJemista din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel, patrunjel si sare.
Ingrediente:
- 3 cepe
- 2 vinete
- 1/2 cană orez
- 3-4 roşii
- 2-3 ardei
- 1 dovlecel
- frunze de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Jemista: Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte.
Adaugi orezul nefiert, sare, piper şi pătrunjel tocat. Cu această compoziţie umpli roşiile, ardei şi dovleceii.
Decupezi un căpăcel roşiilor, le scobeşti, sărezi şi pui puţin zahăr. Scoţi cotoarele ardeilor şi dovlecelului îi scoţi miezul.
Pui capacul înapoi după ce ai umplut fiecare legumă, într-o cratiţă de teflon sau alt vas aranjezi roşiile, ardeii şi dovlecelul, pui 1/2 l apă şi îi dai la cuptor. După jumătate de oră sunt gata.
Ornezi cu frunze de pătrunjel.
Pofta buna!