Salam de limba

Printeaza

O reteta simpla de salam de limba din: limba de vita, sunca afumata, ceapa, sare, boia, usturoi si un intestin.

Ingrediente:Salam de limba

  • 1,5 kg limbă de vită
  • 500 g şuncă afumată
  • ceapă
  • sare
  • boia
  • usturoi
  • un intestin

Mod de preparare:

Se prepară limba, după care o jumătate se trece prin maşina de tocat şi cealaltă se taie în cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă cât mai mărunt. Şunca se taie în cubuleţe şi se amestecă cu limba, ceapa şi usturoiul, adăugându-se sarea şi boiaua (paprika).

Se alege un intestin mai gros (ca pentru caltaboş) şi se umple cu amestecul bine omogenizat, legându-se la capete. Se lasă la loc zvântat, la o temperatură de maximum 10°, timp dc cel puţin două zile. Se serveşte tăiat felii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.