Salam de limba
PrinteazaO reteta simpla de salam de limba din: limba de vita, sunca afumata, ceapa, sare, boia, usturoi si un intestin.
- 1,5 kg limbă de vită
- 500 g şuncă afumată
- ceapă
- sare
- boia
- usturoi
- un intestin
Mod de preparare:
Se prepară limba, după care o jumătate se trece prin maşina de tocat şi cealaltă se taie în cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă cât mai mărunt. Şunca se taie în cubuleţe şi se amestecă cu limba, ceapa şi usturoiul, adăugându-se sarea şi boiaua (paprika).
Se alege un intestin mai gros (ca pentru caltaboş) şi se umple cu amestecul bine omogenizat, legându-se la capete. Se lasă la loc zvântat, la o temperatură de maximum 10°, timp dc cel puţin două zile. Se serveşte tăiat felii.
Poftă bună!