Găluşte cu sos şi capere
PrinteazaGăluşte cu sos şi capere din: ceapa, toast, carne vita, grasime, mustar dulce, oua, sare, piper, supa, rosii uscate, unt, faina, vin alb, smantana, capere, patrunjel.
- 1 ceapă
- 2 felii toast
- 250 g carne tocată de vită
- 250 g grăsime
- 1 lingură muştar dulce
- 2 ouă
- sare
- piper
- 750 ml supă
- 30 g roşii uscate
- 30 g unt
- 30 g făină
- 100 ml vin alb
- 150 ml smântână
- 2 linguri capere
- 4 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa mărunt, înmuiaţi pânea în apă rece, apoi stoarceţi-o bine. Amestecaţi-o cu ceapa, carnea tocată, grăsimea, muştarul, ouăle, sarea şi piperul şi frământaţi-le bine.
Formaţi 12-16 găluşte. Intr-un vas mare, daţi supa în clocot şi fierbeţi găluştele de carne acolo, circa 15 minute. La final, scoateţi-le pe o farfurie. Tăiaţi mărunt roşiile uscate. Topiţi untul şi căliţi acolo făina, amestecând continuu.
Stingeţi cu vin, 600 ml din supă şi smântână. Adăugaţi roşiile tăiate şi fierbeţi alte 10 minute amestecând continuu, încălziţi puţin găluştele în sosul pregătit, încorporaţi caperele, 1 lingură din sucul de la capere, precum şi pătrunjelul. Ornaţi mâncarea după cum doriţi.
Poftă bună!