Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi
PrinteazaO reteta simpla de ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi din: manatarci, galbenusuri, supa de pasare, hasme, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, faina si oua.
- 450 g mânătărci (curăţate)
- 2 gălbenuşuri
- 300 ml supă de pasăre
- 50 g haşme
- 6 căţei de usturoi
- 6 fire de pătrunjel
- 80 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
pentru aluat:
- 500 g făină
- 5 ouă
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în două, iar apoi lăsaţi-1 la albit, timp de 20 min.
Intre timp, tocaţi mânătărcile, păstrând una dintre acestea, înăbuşiţi haşmele tocate în 30 g de unt şi 1 lingură de ulei.
Adăugaţi mânătărcile.
Lăsaţi-le fără capac, la foc moderat, până ce se evaporă apa. Săraţi şi piperaţi. Apoi puneţi compoziţia deoparte.
Clocotiţi supa cu usturoiul, micşoraţi flacăra şi lăsaţi totul pe foc 5 min.
Pregătiţi aluatul: Amestecaţi făina cu ouăle şi puţină sare, iar apoi frământaţi. Lăsaţi aluatul Ia odihnă 1 h, la rece.
Întindeţi-l până obţineţi 2 dreptunghiuri subţiri, de 50/20 cm.
Aşezaţi umplutura de ciuperci pe unul din dreptunghiuri, formând 4 rânduri bine spaţiate, a câte 12 grămăjoare de mărimea unui degetar.
De jur-împrejur, umeziţi marginile dreptunghiului şi al celor 12 grămăjoare de umplutură.
Aşezaţi al doilea dreptunghi.
Sudaţi-le, apăsând cu vârful degetelor, pentru ca umplutura să fie bine acoperită.
Decupaţi ravioli cu o ruletă de patiserie şi fierbeţi i 4 min, în apă clocotită, cu sare.
Intre timp, tăiaţi mânătarca rămasă în lamele şi rumeniţi-o în 20 g de unt.
Săraţi şi puneţi-o deoparte.
Turnaţi supa cu usturoi într-un bol de mixer, împreună cu 30 g de unt, 1 lingură de ulei şi cele 2 gălbenuşuri de ou.
Amestecaţi şi verificaţi asezonarea.
După ce s-au scurs, aşezaţi ravioli pe farfurii adânci şi preîncălzite.
Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi
Poftă bună!