Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi

Printeaza

O reteta simpla de ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi din: manatarci, galbenusuri, supa de pasare, hasme, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, faina si oua.

Ingrediente:Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi

  • 450 g mânătărci (curăţate)
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 ml supă de pasăre
  • 50 g haşme
  • 6 căţei de usturoi
  • 6 fire de pă­trunjel
  • 80 g unt
  • 2 linguri ulei de măs­line
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 5 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în două, iar apoi lăsaţi-1 la albit, timp de 20 min.

Intre timp, tocaţi mânătărcile, păstrând una dintre acestea, înăbuşiţi haşmele tocate în 30 g de unt şi 1 lingură de ulei.

Adăugaţi mânătărcile.

Lăsaţi-le fără capac, la foc moderat, până ce se evaporă apa. Săraţi şi piperaţi. Apoi puneţi compoziţia deoparte.

Clocotiţi supa cu usturoiul, micşoraţi flacăra şi lăsaţi totul pe foc 5 min.

Pregătiţi aluatul: Amestecaţi făina cu ouăle şi puţină sare, iar apoi frămân­taţi. Lăsaţi aluatul Ia odihnă 1 h, la rece.

Întindeţi-l până obţineţi 2 dreptunghiuri subţiri, de 50/20 cm.

Aşezaţi umplutura de ciuperci pe unul din dreptunghiuri, formând 4 rânduri bine spaţiate, a câte 12 grămăjoare de mărimea unui degetar.

De jur-împrejur, umeziţi margin­ile dreptunghiului şi al celor 12 grămăjoare de umplutură.

Aşezaţi al doilea dreptunghi.

Sudaţi-le, apăsând cu vârful degetelor, pentru ca umplutura să fie bine acoperită.

Decupaţi ravioli cu o ruletă de pati­serie şi fierbeţi i 4 min, în apă cloco­tită, cu sare.

Intre timp, tăiaţi mânătarca rămasă în lamele şi rumeniţi-o în 20 g de unt.

Săraţi şi puneţi-o deoparte.

Turnaţi supa cu usturoi într-un bol de mixer, împre­ună cu 30 g de unt, 1 lingură de ulei şi cele 2 gălbenuşuri de ou.

Ames­tecaţi şi verificaţi asezonarea.

După ce s-au scurs, aşezaţi ravioli pe farfurii adânci şi preîncălzite.

Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi

Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.