Pastrav cu salata de fenicul si rosii
PrinteazaPastrav cu salata de fenicul si rosii – Bogat in proteine si acizi grasi Omega-3, pastravul este o alegere excelenta pentru o alimentatie echilibrata.
Salata de fenicul si rosii adauga o nota de prospetime si crocanteata, completand perfect gustul delicat al pestelui. Aceasta reteta este simpla si rapida, ideala pentru pranzuri sau cine savuroase.
Pentru a intensifica aroma feniculului, puteti praji usor feliile inainte de a le adauga in salata. Daca doriti un gust mai pronuntat de lamaie, adaugati coaja rasa de lamaie in salata sau peste pastrav.
Ingrediente pentru pastrav:
- Pastrav (4 fileuri) – sursa bogata de proteine si acizi grasi Omega-3.
- Ulei de masline (2 linguri) – pentru gatit pastravul si a adauga un gust fin.
- Lamaie (1 bucata) – adauga aciditate si prospetime.
- Sare (dupa gust) – intensifica aromele naturale.
- Piper negru (dupa gust) – pentru un strop de caldura subtila.
- Patrunjel proaspat (pentru decor) – adauga culoare si aroma.
Ingrediente pentru salata de fenicul si rosii:
- Fenicul (1 bulb mare) – ofera crocanteata si o aroma usoara de anason.
- Rosii cherry (200g) – adauga dulceata si prospetime.
- Ceapa rosie (1/2 bucata) – pentru un gust usor picant si crocant.
- Ulei de masline extravirgin (3 linguri) – pentru dressing.
- Suc de lamaie (2 linguri) – adauga o nota acrisoara si proaspata.
- Sare (dupa gust) – intensifica aromele ingredientelor.
- Piper negru (dupa gust) – pentru un plus de savoare.
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Condimentati fileurile de pastrav cu sare si piper pe ambele parti.
Asezati fileurile in tigaie cu pielea in jos si gatiti timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si se patrund bine.
Scurgeti zeama de lamaie peste pastrav in timpul gatirii pentru a adauga prospetime.
Transferati pastravul pe un platou si decorati cu patrunjel proaspat.
Prepararea salatei de fenicul si rosii: Taiati bulbii de fenicul in felii subtiri folosind un cutit ascutit sau o mandolina.
Taiati rosiile cherry in jumatati si ceapa rosie in felii subtiri. Intr-un bol mare, amestecati feniculul, rosiile si ceapa rosie.
Intr-un bol mic, amestecati uleiul de masline extravirgin, sucul de lamaie, sarea si piperul.
Turnati dressing-ul peste salata si amestecati usor pentru a combina toate ingredientele.
Asezati fileurile de pastrav pe farfurii individuale si adaugati alaturi o portie generoasa de salata de fenicul si rosii.
Serviti imediat pentru a va bucura de prospetimea si savoarea preparatului.
Reteta Pastrav cu salata de fenicul si rosii
- Timp de preparare: 15 minute
- Timp de gatire: 10 minute
- Timp total: 25 minute
Valori nutritionale (per portie):
- Calorii: 350 kcal
- Grasimi: 20g
- Carbohidrati: 10g
- Proteine: 30g
- Fibre: 3g
astravul, bogat in proteine si acizi grasi Omega-3, este completat de prospetimea si crocanteata salatei de fenicul si rosii.
Aceasta reteta simpla si rapida este perfecta pentru pranzuri sau cine usoare, oferindu-va o experienta culinara delicioasa si echilibrata.
Pofta buna!