Pastrav cu salata de fenicul si rosii

Printeaza

Pastrav cu salata de fenicul si rosii – Bogat in proteine si acizi grasi Omega-3, pastravul este o alegere excelenta pentru o alimentatie echilibrata.

Salata de fenicul si rosii adauga o nota de prospetime si crocanteata, completand perfect gustul delicat al pestelui. Aceasta reteta este simpla si rapida, ideala pentru pranzuri sau cine savuroase.

Pentru a intensifica aroma feniculului, puteti praji usor feliile inainte de a le adauga in salata. Daca doriti un gust mai pronuntat de lamaie, adaugati coaja rasa de lamaie in salata sau peste pastrav.

Ingrediente pentru pastrav:

  • Pastrav (4 fileuri) – sursa bogata de proteine si acizi grasi Omega-3.
  • Ulei de masline (2 linguri) – pentru gatit pastravul si a adauga un gust fin.
  • Lamaie (1 bucata) – adauga aciditate si prospetime.
  • Sare (dupa gust) – intensifica aromele naturale.
  • Piper negru (dupa gust) – pentru un strop de caldura subtila.
  • Patrunjel proaspat (pentru decor) – adauga culoare si aroma.

Ingrediente pentru salata de fenicul si rosii:

  • Fenicul (1 bulb mare) – ofera crocanteata si o aroma usoara de anason.
  • Rosii cherry (200g) – adauga dulceata si prospetime.
  • Ceapa rosie (1/2 bucata) – pentru un gust usor picant si crocant.
  • Ulei de masline extravirgin (3 linguri) – pentru dressing.
  • Suc de lamaie (2 linguri) – adauga o nota acrisoara si proaspata.
  • Sare (dupa gust) – intensifica aromele ingredientelor.
  • Piper negru (dupa gust) – pentru un plus de savoare.

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Condimentati fileurile de pastrav cu sare si piper pe ambele parti.

Asezati fileurile in tigaie cu pielea in jos si gatiti timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si se patrund bine.

Scurgeti zeama de lamaie peste pastrav in timpul gatirii pentru a adauga prospetime.

Transferati pastravul pe un platou si decorati cu patrunjel proaspat.

Prepararea salatei de fenicul si rosii: Taiati bulbii de fenicul in felii subtiri folosind un cutit ascutit sau o mandolina.

Taiati rosiile cherry in jumatati si ceapa rosie in felii subtiri. Intr-un bol mare, amestecati feniculul, rosiile si ceapa rosie.

Intr-un bol mic, amestecati uleiul de masline extravirgin, sucul de lamaie, sarea si piperul.

Turnati dressing-ul peste salata si amestecati usor pentru a combina toate ingredientele.

Asezati fileurile de pastrav pe farfurii individuale si adaugati alaturi o portie generoasa de salata de fenicul si rosii.

Serviti imediat pentru a va bucura de prospetimea si savoarea preparatului.

 

Reteta Pastrav cu salata de fenicul si rosii

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatire: 10 minute
  • Timp total: 25 minute

Valori nutritionale (per portie):

  • Calorii: 350 kcal
  • Grasimi: 20g
  • Carbohidrati: 10g
  • Proteine: 30g
  • Fibre: 3g

 

astravul, bogat in proteine si acizi grasi Omega-3, este completat de prospetimea si crocanteata salatei de fenicul si rosii.

Aceasta reteta simpla si rapida este perfecta pentru pranzuri sau cine usoare, oferindu-va o experienta culinara delicioasa si echilibrata.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.