Punch

Printeaza

O reteta simpla de punch din: zahar, esenta de ananas, esenta de banane, colorant de zmeura, acid citric, esenta de portocale si esenta de capsuni.

Ingrediente:Punch

  • 2 ceşti zahăr
  • 4 picături esenţă ananas
  • 4 picături esenţă banane
  • puţin colorant de zmeură
  • 1 linguriţă acid citric
  • 4 picături esenţă portocale
  • 4 picături esenţă căpşuni

Mod de preparare:

Zahărul se dizolvă în două ceşti cu apă şi se pune la fiert. Se strecoară (pentru a fi cât mai limpede, se poate adăuga un praf de acid citric), după care se dă într-un clocot, strecurându-se apoi încă o dată.

Se pune siropul la foc şi se dă în cinci-şase clocote, după care se mai lasă încă un sfert de oră. Când s-a legat, se adaugă acid citric şi se lasă încă două-trei minute. Se lasă să se răccască bine şi se adaugă restul de ingrediente.

Se amestecă bine şi se toarnă cu o pâlnie în sticlă. Când sc serveşte, se completează paharul cu apă rece (fiind vorba dc un concentrat).

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.