Punch
PrinteazaO reteta simpla de punch din: zahar, esenta de ananas, esenta de banane, colorant de zmeura, acid citric, esenta de portocale si esenta de capsuni.
- 2 ceşti zahăr
- 4 picături esenţă ananas
- 4 picături esenţă banane
- puţin colorant de zmeură
- 1 linguriţă acid citric
- 4 picături esenţă portocale
- 4 picături esenţă căpşuni
Mod de preparare:
Zahărul se dizolvă în două ceşti cu apă şi se pune la fiert. Se strecoară (pentru a fi cât mai limpede, se poate adăuga un praf de acid citric), după care se dă într-un clocot, strecurându-se apoi încă o dată.
Se pune siropul la foc şi se dă în cinci-şase clocote, după care se mai lasă încă un sfert de oră. Când s-a legat, se adaugă acid citric şi se lasă încă două-trei minute. Se lasă să se răccască bine şi se adaugă restul de ingrediente.
Se amestecă bine şi se toarnă cu o pâlnie în sticlă. Când sc serveşte, se completează paharul cu apă rece (fiind vorba dc un concentrat).
Poftă bună!