Vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt

Printeaza

O reteta simpla de vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt din: vinete, ulei de masline, seminte de cumin, rosii, iaurt degresat, sare, piper negru si coriandru proaspat.

Ingrediente:Vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt

  • 600 g vinete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri seminţe de cumin
  • 100 g roşii cubuleţe din conservă
  • 100 g iaurt degresat
  • sare şi piper negru

ornare:

  • frunze de coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte o tigaie la flacără potrivită. Se taie vinetele în 12 felii groase, fără a păstra capetele. Se ung cu puţin ulei pe fiecare parte şi se fac pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte până când pulpa lor este moale.

Vinetele se pot face şi sub grătarul electric din cuptor Se pun vinetele făcute pe o farfurie pentru a se răci, au gust mult mai bun atunci când sunt la temperatura camerei.

Intre timp, se încălzeşte o tigaie mai mică la flacără puternică. Se prăjesc (fără ulei) seminţele de cumin câteva secunde sau până devin maronii. Se scot din tigaie imediat şi se pun deoparte. Când s-au răcit, se macină cu o râşnită sau într-o piuliţă.

Se pun roşiile într-o oală şi se fierb la flacără potrivită 3-4 minute, amestecând din când în când, până când se formează un sos gros, apoi se lasă să se răcească.

Când roşiile s-au răcit, se adaugă cuminul măcinat şi iaurtul, se amestecă şi se potriveşte gustul. Eventual se lasă puţin la răcit. Pentru a se servi, se aşază 3 felii de vinete pe fiecare farfurie şi se adaugă o lingură de sos de roşii şi iaurt pe lângă ele. Se ornează cu câteva frunze de coriandru proaspăt.

Vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt

Vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.