Vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt
PrinteazaO reteta simpla de vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt din: vinete, ulei de masline, seminte de cumin, rosii, iaurt degresat, sare, piper negru si coriandru proaspat.
- 600 g vinete
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri seminţe de cumin
- 100 g roşii cubuleţe din conservă
- 100 g iaurt degresat
- sare şi piper negru
ornare:
- frunze de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Se încălzeşte o tigaie la flacără potrivită. Se taie vinetele în 12 felii groase, fără a păstra capetele. Se ung cu puţin ulei pe fiecare parte şi se fac pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte până când pulpa lor este moale.
Vinetele se pot face şi sub grătarul electric din cuptor Se pun vinetele făcute pe o farfurie pentru a se răci, au gust mult mai bun atunci când sunt la temperatura camerei.
Intre timp, se încălzeşte o tigaie mai mică la flacără puternică. Se prăjesc (fără ulei) seminţele de cumin câteva secunde sau până devin maronii. Se scot din tigaie imediat şi se pun deoparte. Când s-au răcit, se macină cu o râşnită sau într-o piuliţă.
Se pun roşiile într-o oală şi se fierb la flacără potrivită 3-4 minute, amestecând din când în când, până când se formează un sos gros, apoi se lasă să se răcească.
Când roşiile s-au răcit, se adaugă cuminul măcinat şi iaurtul, se amestecă şi se potriveşte gustul. Eventual se lasă puţin la răcit. Pentru a se servi, se aşază 3 felii de vinete pe fiecare farfurie şi se adaugă o lingură de sos de roşii şi iaurt pe lângă ele. Se ornează cu câteva frunze de coriandru proaspăt.
Vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt
Poftă bună!