Muschi file in crema de legume

Printeaza

O reteta simpla de muschi file in crema de legume din: muschi file fara os, cartofi, morcovi, ceapa, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, vin alb sec, rozmarin, ulei extravirgin de masline, busuioc si piepr negru.

Ingrediente:Muschi file in crema de legume

  • 800 g muşchi file fără os
  • 200 g cartofi noi
  • 4 morcovi
  • 4 cepe mici
  • 3 tulpini de ţelină
  • 4 dovlecei
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 l supă de legume
  • 1/2 l pahar de vin alb sec
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1 legătură de busuioc
  • ulei extravirgin de măsline
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi tocaţi rozmarinul şi busuiocul, apoi lăsaţi-le deoparte. Legaţi bine carnea cu sfoară de bucătărie şi rumeniţi-o într-o cratiţă încăpătoare cu puţin ulei şi căţeii de usturoi curăţaţi. Stropiţi cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute.

Adăugaţi supa caldă şi ierburile aromatice; dregeţi cu piper. Puneţi-i capac şi lăsaţi-o să fiarbă înăbuşit la foc foarte mic cam 1 oră şi jumătate, adăugând supă caldă dacă sosul scade prea mult.

Intre timp, spălaţi şi curăţaţi cartofii, curăţaţi morcovii şi cepele, spălaţi ţelina, spălaţi şi curăţaţi dovleceii. Tăiaţi bucăţi toate legume­le, puneţi-le alături de carne şi continuaţi fierberea încă o oră. Când e gata, scoateţi legumele cu o spumieră, scurgându-le foarte bine. Jumătate din ele mixaţi-le astfel încât să obţineţi o cremă.

Scoateţi cu grijă sfoara de pe muşchi şi tăiaţi-l felii. Aranjaţi pe farfurii legumele, car­nea şi câteva linguri din crema de legume, apoi serviţi fierbinte.

Muschi file in crema de legume

Muschi file in crema de legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.