Muschi file in crema de legume
PrinteazaO reteta simpla de muschi file in crema de legume din: muschi file fara os, cartofi, morcovi, ceapa, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, vin alb sec, rozmarin, ulei extravirgin de masline, busuioc si piepr negru.
- 800 g muşchi file fără os
- 200 g cartofi noi
- 4 morcovi
- 4 cepe mici
- 3 tulpini de ţelină
- 4 dovlecei
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 l supă de legume
- 1/2 l pahar de vin alb sec
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 legătură de busuioc
- ulei extravirgin de măsline
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi şi tocaţi rozmarinul şi busuiocul, apoi lăsaţi-le deoparte. Legaţi bine carnea cu sfoară de bucătărie şi rumeniţi-o într-o cratiţă încăpătoare cu puţin ulei şi căţeii de usturoi curăţaţi. Stropiţi cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute.
Adăugaţi supa caldă şi ierburile aromatice; dregeţi cu piper. Puneţi-i capac şi lăsaţi-o să fiarbă înăbuşit la foc foarte mic cam 1 oră şi jumătate, adăugând supă caldă dacă sosul scade prea mult.
Intre timp, spălaţi şi curăţaţi cartofii, curăţaţi morcovii şi cepele, spălaţi ţelina, spălaţi şi curăţaţi dovleceii. Tăiaţi bucăţi toate legumele, puneţi-le alături de carne şi continuaţi fierberea încă o oră. Când e gata, scoateţi legumele cu o spumieră, scurgându-le foarte bine. Jumătate din ele mixaţi-le astfel încât să obţineţi o cremă.
Scoateţi cu grijă sfoara de pe muşchi şi tăiaţi-l felii. Aranjaţi pe farfurii legumele, carnea şi câteva linguri din crema de legume, apoi serviţi fierbinte.
Muschi file in crema de legume
Poftă bună!