Ciorba de dovlecei, cartofi si parmezan
PrinteazaO reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper.
- 200 g paste făinoase
- 8 dovlecei mici
- 6 cartofi medii
- ulei de măsline
- parmezan ras
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se pune pe foc o oală cu 1,5 l apă cu puţină sare şi se fierb în ea, la foc mic, şase dovlecei curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. După o oră, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe cu puţin piper negru, măcinat fin.
După încă o oră de fierbere, se adaugă şi ceilalţi doi dovlecei, tăiaţi tot cubuleţe, şi pastele făinoase, completându-se cu apă fiartă, cât a scăzut. Când pastele s-au fiert, se ia vasul de pe foc, se adaugă uleiul dc măsline şi se serveşte cu parmezan ras, presărat deasupra.
Poftă bună!