Deliciu cu visine si rom
Printeaza
O reteta gustoasa cu visine, oua, unt, zahar, rom, gris, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina si sare.
- 3 ouă
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 4 linguri cu rom
- 75 g griş
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 1 plic cu budincă de vanilie
- 750 g brânză de vaci
- 200 g smântână
- 1 compot de vişine
- 1 pliculeţ cu gelatină
- sare
Mod de preparare:
Freacă untul spumă. Adaugă zahărul, romul şi gălbenuşurile. Presară grişul amestecat cu praful de copt şi cel de budincă. Adaugă brânza de vaci, smântână şi albuşurile bătute spumă cu sare.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie. Coace la foc moderat aproximativ 35-40 de minute. După ce s-a răcorit puţin, pune deasupra vişinele bine scurse.
Toarnă deasupra gelatina dizolvată în sucul de vişine şi pregătită conform instrucţiunilor de pe plic.
Pofta buna!