Chiftele din pulpa tocata de vita

Printeaza

O reteta simpla de chiftele din pulpa tocata de vita din: pulpa tocata de vita, carnati, mortadella, oua, parmezan, usturoi, chifla, patrunjel, nucsoara, ulei de floarea soarelui, lapte, sare si piper negru.

Ingrediente:Chiftele din pulpa tocata de vita

  • 400 g pulpă tocată de vită
  • 100 g cârnaţi
  • 100 g mortadella
  • 2 ouă
  • 60 g parmezan ras
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 chiflă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • nucşoară
  • pesmet
  • 3 dl ulei de floarea soarelui
  • 1/2 pahar de lapte
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi pătrunjelul, curăţaţi usturoiul şi tocaţi-le mărunt pe amândouă. înmuiaţi mie­zul de pâine în lapte şi stoarceţi-l bine cu mâna. Decojiţi cârnatul şi sfărâmaţi-l mărunt, apoi tăiaţi mortadella fâşii foarte subţiri.

Amestecaţi toate aceste ingrediente într-un castron în care mai puneţi pulpa de vită, ouăle, parmezanul, nucşoara, sare şi piper. Faceţi chiftele uşor ovale cam de 4-5 cm şi treceţi-le prin pesmet.

Incingeţi uleiul în tigaie şi prăjiţi-le, întorcân- du-le cu o paletă de lemn. Scoateţi-le din ulei cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă bine de ulei. Serviţi-le fierbinţi.

Chiftele din pulpa tocata de vita

Chiftele din pulpa tocata de vita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.