Chiftele din pulpa tocata de vita
PrinteazaO reteta simpla de chiftele din pulpa tocata de vita din: pulpa tocata de vita, carnati, mortadella, oua, parmezan, usturoi, chifla, patrunjel, nucsoara, ulei de floarea soarelui, lapte, sare si piper negru.
- 400 g pulpă tocată de vită
- 100 g cârnaţi
- 100 g mortadella
- 2 ouă
- 60 g parmezan ras
- 1 căţel de usturoi
- 1 chiflă
- 1 legătură de pătrunjel
- nucşoară
- pesmet
- 3 dl ulei de floarea soarelui
- 1/2 pahar de lapte
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi pătrunjelul, curăţaţi usturoiul şi tocaţi-le mărunt pe amândouă. înmuiaţi miezul de pâine în lapte şi stoarceţi-l bine cu mâna. Decojiţi cârnatul şi sfărâmaţi-l mărunt, apoi tăiaţi mortadella fâşii foarte subţiri.
Amestecaţi toate aceste ingrediente într-un castron în care mai puneţi pulpa de vită, ouăle, parmezanul, nucşoara, sare şi piper. Faceţi chiftele uşor ovale cam de 4-5 cm şi treceţi-le prin pesmet.
Incingeţi uleiul în tigaie şi prăjiţi-le, întorcân- du-le cu o paletă de lemn. Scoateţi-le din ulei cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă bine de ulei. Serviţi-le fierbinţi.
Chiftele din pulpa tocata de vita
Poftă bună!