Chiftele in sos cremos
PrinteazaO reteta simpla de chiftele in sos cremos din: carne tocata, iaurt, ceapa rosie, chifla, lapte, vin alb sec, ou, frunze de menta, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 400 g carne mixtă, tocată
- 300 g iaurt gros
- 2 cepe roşii
- 1 chiflă mică
- 1/2 pahar de lapte
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 1 ou şi 1 gălbenuş
- 1 căţel de usturoi
- frunze proaspete de mentă
- oregano
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla în lapte şi stoarceţi-o bine. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul. Amestecaţi carnea, chifla, oregano şi usturoiul până obţineţi o compoziţie omogenă şi densă. Potriviţi de sare şi de piper, apoi faceţi chifteluţe cu diametrul de circa 4 cm.
Ungeţi cu ulei un vas termorezistent, folosindu-vă de o pensulă de bucătărie. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii subţiri şi folo- siţi-le pentru a tapeta fundul vasului. Aşezaţi apoi în el chiftelele, stropiţi-le cu vin şi cu un fir de ulei. Băgaţi-le în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, timp de 40 de minute, întorcându-le din când în când.
Pregătiţi o cremă din iaurt, ou, gălbenuş; săraţi-o şi piperaţi-o după gust. Scoateţi chiftelele din cuptor şi turnaţi crema deasupra lor. Daţi-le din nou la cuptor şi mai lăsaţi-le 10 minute, până când se îngroaşă crema de iaurt. Ornaţi cu frunze de mentă şi serviţi.
Chiftele in sos cremos
Poftă bună!