Creveti inabusiti

Printeaza

O reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc, castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si piper.

Ingrediente:Creveti inabusiti

  • 500 g creveţi
  • 100 g carne grasă de porc
  • 200 g castane comestibile
  • 9 linguri ulei de arahide
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 2 linguri faină
  • 2 linguri vin
  • 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Creveţii se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Castanele se decojesc, se spală şi se taie în bucăţi. Carnea, tăiată mărunt, se amestecă bine cu castanele, creveţii, ouăle, taina dizolvată în apă, vinul, bicarbonatul şi piperul.

Se pregătesc chifteluţe din aceste ingrediente şi sc pun la prăjit într-o tigaie cu uleiul de arahide bine încins. Se presează în timpul pregătirii cu un cuţit lat, trecut prin ulei. Când s-au prăjit, se scot şi se lasă să se scurgă bine. în uleiul rămas se pune ghimbirul şi se lasă până cc începe să-şi degaje aroma.

Se toarnă deasupra o jumătate de ceaşcă cu apă fierbinte şi se pun chifteluţele. Se lasă până ce se pătrund bine cu sos, la foc mic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.